ANKARA / ALTINDAĞ - Fatih Sultan Mehmet İlkokulu

Okulumuzun Ramazan etkinlikleri

Mrt

Okulumuzda; Habibe Tümgan Hocamız tarafından velilerimize ve öğrencilerimize İlkyardım eğitimi semineri verildi.

Mrt

Çanakkale’de bize zafer yaşatan yüce ve saygı değer iradenin izinde, aynı inançla:

Şan, Şeref, Tarih “Bizim Çanakkale” diyoruz ve Çanakkale Muharebeleri’nin 109. yılında aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Âkif Ersoy'u Anma Günü okulumuzda kutlandı.

7 Mart Afet ve Acil Durum Eğitim ve Tatbikatı

"Deprem ve Biz" konulu resim yarışması

Ağu

30 Ağustos 1922'de Başkomutanlık Meydan Muharebesi büyük başarıyla sonuçlanmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk öncülüğünde başlatılan kurtuluş mücadelesi kesin ve kalıcı bir zafere ulaşmıştır. Bu kutlu zaferi bize yaşatan    Mustafa Kemal ATATÜRK'ü,  tarihi  şanla şerefle dolu kahraman ordumuzu ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle, saygıyla anıyoruz.

Ağu

26 Ağustos 1071 Malazgirt Zaferi'nin 951. yılı kutlu olsun. Anadolu'nun kapılarını bizlere açan büyük komutan Sultan Alparslan'ı, ordusunu ve tüm şehitlerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyoruz.

Tem

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik gününde vatan millet uğruna  canlarını veren tüm şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet diliyoruz.

May

29 Mayıs 1453 tarihinde Fatih Sultan Mehmet tarafından fethedilen İstanbul'un fethinin 569. yılını kutluyoruz. Fethin yıdönümünde  "İstanbul elbet fethedilecektir. Onu fetheden komutan ne güzel komutan, asker ne güzel askerdir" hadis-i şerifine mazhar olan ve "Orta Çağı kapatıp Yeni Çağı Başlatan" Fatih Sultan Mehmet Han ve askerlerini rahmetle anıyoruz.

May

Okulıumuzda bahar turnuvaları kapsamında 3. ve 4. sınıflar arası futbol ve yakan top turnuvaları yapılmıştır. Futbol turnuvasında 3. sınıflarda 3-C sınıfı , 4. sınıflardaysa 4-E sınıfı şampiyon olmuştur. 3-C ile 4-E sınıfı arasında yapılan okul şampiyonluğu maçını ise 4-E sınıfı kazanarak okul şampiyonu olmuştur. Ayrıca yapılan yakan top turnuvasında 4. sınıflardan 4-E sınıfı , 3. sınıflardan 3-B sınıfı şampiyon olmuştur. 4-E ve 3-B arasında yapılan okul şampiyonluğu maçını da 3-B sınıfı kazanarak okul şampiyonu olmuştur. Tüm öğrencilerimizi başarılarınından dolayı tebrik ederiz.

May

19 MAYIS GENÇLİK VE SPOR BAYRAMI OKULUMUZDA COŞKUYLA KUTLANDI.

Nis

Orman Genel Müdürlüğü tarafından okulumuzda Çat Kapı Tiyatro etkiliği yapılda. Etkinlik sayesinde öğrencilerimiz hem eğlendi hem de ormanlarımız hakkında bilgi edindi.

Nis

Milletimizin ve şanlı ecdadımızın yazmış olduğu eşsiz bir destan olan Kut'ül Amare zaferinin 106. yılını kutluyoruz. Başta bu zaferin mimarı Halil KUT Paşa olmak üzere, tüm şehitlerimizi minnetle yad ediyoruz.